Sportski Portal
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aleks Ferguson - nesuđeni trener Barselone

Ići dole

Novo Aleks Ferguson - nesuđeni trener Barselone

Počalji od Admin Ned Apr 20, 2008 6:23 pm

Aleks Ferguson - nesuđeni trener Barselone V94429p0
Kada se spomene ime ser Aleksa Fergusona svi odmah pomisle na Mančester junajted, ali malo je nedostajalo da njegova karijera, pre dvadesetak godina, krene potpuno drugim putem.

Trofejni stručnjak je u intervjuu britanskom listu Sandej Ekspres (Sunday Express) otkrio da je sredinom osamdesetih, kada se proslavio kao trener škotskog Aberdina, dobio poziv da preuzme ekipu Barselone.

U to vreme klupu Barse trebalo je da napusti Teri Vanejbls, koji je upravi katalonskog kluba za svog naslednika preporučio Fergusona, trenera koji je sa Aberdinom osvojio tri titule prvaka Škotske, te Kup kupova i evropski Superkup.

"U vreme kada sam vodio Aberdin sa čelnicima Barselone jednom sam razgovarao o preuzimanju tog kluba. Teri Vanejbls je tada vodio Barsu, ali je hteo da napusti klub. On je preporučio mene i sastao sam se u Londonu sa predsednikom Barselone", ispričao je Ferguson.

Ipak, Vanejbls se u međuvremenu predomislio tako da Škotlanđanin, na radost navijača sa Old Traforda, ipak nije završio u Španiji.

"Uvek sam se pitao šta bi bilo da se on nije predomislio. Čelnici Barselone nakon toga ostali su u kontaktu sa mnom i nekoliko puta me zvali da me pitaju za mišljenje o nekim igračima", rekao je Ferguson.

Ferguson koji je sa Mančester junajtedom osvojio 27 trofeja, rekao je da mu posle toga nikad više nije ponuđen posao u Barseloni, ali da ne žali zbog toga.

"Potpuno sam ispunjen poslom u Mančesteru. Uostalom pitanje je da li bi moje metode rada uspele u nekoj drugoj zemlji", dodao je ser Aleks.
Admin
Admin
Gazda
Gazda

Broj poruka : 994
Godina : 35
Job/hobbies : Football
Datum upisa : 15.12.2007

https://sportskiportal.forumsr.com

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics