Treneri na stranu Eriksona
Strana 1 od 1
Treneri na stranu Eriksona
MENADŽERI Manchester Uniteda i Arsenala, Alex Ferguson i Arsene Wenger, kritizirali su Thaksina Shinawatru, vlasnika Manchester Cityja zbog toga što se na ljeto namjerava riješti trenera Svena Gorana Erikssona.
Šveđanin je sjeo na klupu Cityja ovo ljeto, potrošio više od 50 milijuna funti što je donijelo dobre rezultate. Njegov klub je jedno vrijeme bio u vrhu Premierlige, no kako se približavao kraj sezone sve više su padali i trenutno su na devetom mjestu. Čini se da je prošlotjedni poraz od utopljenika Fulhama 3:2 stajao Erikssona glave. City je vodio 2:0 no njegova momčad je na kraju neshvatljivo izgubila i produžila nadu Fulhama da će se spasiti.
No, mnogi se slažu da se pad forme koji je svakako neugodan za navijače Cityja može ispraviti ako se Erikssonu da još vremena. To mu je ipak prva godina na klupi Ćorlukinog kluba i pokazao je da se momčad može nositi s najboljima i boriti se za vrh.
Ferguson: Ima svakakvih vlasnika klubova
Takvim razmišljanjima pridružio se i Alex Ferguson koji je stavio na stranu rivalstvo dva Manchestera i stao u obranu kolega.
"Iznenađen sam odlukom iz Manchester Cityja, no nažalost ima svakakvih vlasnika klubova u Premiershipu. Teško je pratiti sve te moguće zamjene, Felipe Scolari, Slaven Bilić i Jose Mourinho su se spominjali kao novi treneri Cityja. Ja sam jako zadovoljan s obitelji Glazer koja je vlasnik Manchester Uniteda, ne miješaju mi se u posao. A znam za jednog vlasnika koji svaku subotu ujutro faksira treneru sastav momčadi, nevjerojatno", rekao je Ferguson.
Iako Škot nije imenovao klub, najvjerojatnije se radi o Romanu Abramoviču i Chelseaju. Ruski milijarder je 2004. godine preuzeo klub, uložio u njega velike novce pa očito smatra da ima pravo i sastavljati momčad.
Wenger: Dajte trenerima vremena
Trener Arsenala Arsene Wenger ima slično mišljenje kao i Sir Alex. Iako budućnost svakog trenera ovisi o njegovim uspjesima, Francuz smatra da trenerima treba dati više vremena. Wenger je sve vlasnike klubova pozvao na strpljenje te rekao da se nečiji posao ne može suditi po nekoliko utakmica nego treba sagledati cijelu sliku.
"Ne može se nečiji rad cijeniti po jednoj utakmici koju, primjerice, može odlučiti odluka suca. Nečiju kvalitetu treba prosuđivati kroz duže vrijeme, menadžeri koji su poput Fergusona po deset ili dvadeset godine u jednom klubu su kvalitetni. Kvaliteta i snaga kluba se može mjeriti samo na duži period, a ne na nekoliko utakmica", rekao je Wenger.
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu