Sportski Portal
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Advokat:Zenitovi navijaci su rasisti

Ići dole

Novo Advokat:Zenitovi navijaci su rasisti

Počalji od Admin Ned Maj 11, 2008 3:52 pm

Advokat:Zenitovi navijaci su rasisti Zenit-navijaci-afp600

TRENER ruskog Zenit St. Petersburga, finalista Kupa Uefa, Dick Advocaat, izjavio je da su navijači njegove momčadi rasisti.

Oko 10.000 Zenitovih navijača sprema se zatražiti vizu za put u Manchester na finale Kupa Uefa, koje će njihova momčad 14. svibnja igrati protiv Glasgow Rangersa. Nizozemski stručnjak ponosan je na uspjeh svoje momčadi, iako ističe da je morao odustati od dovođenja nekih brazilskih pojačanja jer su navijači tako izričito tražili.

"Prvo pitanje koje sam morao postaviti prilikom dovođenja nekog novog igrača bilo je da li je crnac? Ja bih doveo bilo koga, meni to nije važno, ali navijači ne vole crne igrače. Iskreno, nije mi jasno kako mogu toliko pozornosti obraćati na boju kože. Jedini igrači koji bi nas mogli pojačati i jesu tamnoputi igrači, ali ovdje to nije moguće", Advocaatovu izjavu prenosi Goal.com.

Zenit je jedina momčad u vrhu ruskog nogometa koja nema tamnoputih igrača u momčadi.

"Navijači su najvažniji za Zenit i zato ih moramo pitati kako bi reagirali da dovedemo crnca u momčad. Najmanje dva puta godišnje sastajemo se s njima i nadam se da ćemo uskoro moći porazgovarati o takvim rasističkim pitanjima".

Zenit je nekoliko puta u posljednje vrijeme optužen za rasizam. Iz Olimpique Marseillea žalili su se na Zenitove navijače koji su tijekom međusobnog ogleda u Kupu Uefa na teren bacali kore banane, dok se Kamerunac Serge Branco (nekadašnji igrač Samare) također tužio na rasističke uvrede.

"Uprava Zenita ništa ne poduzima zbog rasističkog vrijeđanja njihovih navijača pa zaključujem da su onda i oni rasisti", izjavio je Branco.

Izvor: Index.HR
Admin
Admin
Gazda
Gazda

Broj poruka : 994
Godina : 35
Job/hobbies : Football
Datum upisa : 15.12.2007

https://sportskiportal.forumsr.com

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh