Sportski Portal
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Prvi Kup UEFA, Zenitu ili Rendžersu

Ići dole

Novo Prvi Kup UEFA, Zenitu ili Rendžersu

Počalji od Konta Sre Maj 14, 2008 2:43 pm

Prvi Kup UEFA, Zenitu ili Rendžersu 16057185904829b123d5351475364594_big

Fudbaleri Glazgov Rendžersa i Zenita iz Sankt Peterburga igraće u sredu (20.45h) u Mančesteru za trofej namenjen pobedniku Kupa UEFA. Škotski klub, koji se i dalje bori za četiri trofeja u sezoni, nikada nije pobedio u ovom takmičenju, Zenit takođe, a jedini pobednik Kupa UEFA iz Rusije ili Škotske je ekipa CSKA koja je bila najbolja 2005. godine.

Rendžers i Zenit nikada se nisu sastajali, aktuelni prvak Rusije čak nikada nije igrao sa nekom ekipom iz Škotske, a tim iz Glazgova je deset puta igrao sa klubovima iz Rusije, sedam puta su pobeđivali, odigrali dva meča bez pobednika a jednom izgubili.

Pregled nastupa dva tima ove sezone, kratku istoriju osvajanja trofeja Glazgov Rendžersa i Zenita i priču o stadionu u Mančesteru
možete da pročitate ovde.

Pred finalni meč treneri Volter Smit i Dik Advokat imaju po jedan veliki problem. Holanđanin na klupi Rusa veći, najbolji igrač i strelac i reprezentativac Rusije Pavel Pogrebnjak neće igrati zbog žutog kartona u duelu sa Bajernom.

"Ne volim da pričam o pojedincima, posebno o igračima koji mi nedostaju ali je dobro što se vraća naš plejmejker Aršavin koji protiv Bajerna nije igrao zbog kartona," rekao je Advokat, "Od samog početka sam govorio da bih voleo da u finalu igramo sa Rendžersom i ta želja mi se ispunila."

Advokat kaže da je potpuno svestan koliko je protivnik nezgodan.

"Temelj njihovih uspeha je sjajna odbrana, u osam utakmica primili su dva pogotka. Nisu slučajno stigli do finala, prvog od 1972. godine," kaže Advokat koji veruje da će grad u kojem se igra finale imati uticaja na samu igru, "Njihovih navijača biće sigurno puno, ne znam koliko naših će doći. Moglo bi da se dogodi da igramo kao da smo na 'Ajbroksu'"

Volter Smit ne može da računa na Danijela Kuzana, zbog kartona, ali u Rendžersu veruju da mogu do trofeja.

"To je sjajna, neponovljiva prilika, molim se da uspemo da odnesemo trofej kući," kaže Smitov pomoćnik i legendarni igrač Rendžersa, Ali MekKoist, "Svi sa kojima sam razgovarao se raduju toj utakmici."

Mnogi smatraju da Rendžers ne igra lep fudbal, ali rezultati su sjajni.

"Takve stvari me ne pogađaju, ljudi kažu da im se ne sviđa naš stil igre," rekao je MekKoist, "Rezultat je, ipak, najvažniji. Stigli smo do finala, nadam se da će i sam kraj puta biti srećan."

"Siguran sam da se svi moji igrači veoma raduju utakmici sa Zenitom."

Meč u Mančesteru sudiće Šveđanin Peter Frojdfelt, čovek koji je vodio četvrtfinalni meč Lige šampiona između Liverpula i Arsenala.

Izvor: B92 Izvjestac: Ivan Kontic
Konta
Konta
Prijatelji sajta
Prijatelji sajta

Broj poruka : 20
Godina : 33
Job/hobbies : profesional footballer
Datum upisa : 17.12.2007

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics