Jokanović: Juriš na pobedu u derbiju
Strana 1 od 1
Jokanović: Juriš na pobedu u derbiju
Slaviša Jokanović poručio je da Partizan razmišlja samo o pobedi u 133. "večitom derbiju".
"Tražimo pobedu, jer već sedam godina nismo pobedili Crvenu zvezdu na našem stadionu. Mnogo puta do sada smo ih nadigrali, ali su oni često na kraju izlazili kao pobednici. U subotu ćemo odigrati takmičarski i pokušati da dodjemo do tri boda na bilo koji način", rekao je Jokanović na konferenciji za novinare.
Strateg Partizana naveo je da ima dosta problema sa povredjenim igračima, a nastup Brazilca Žuke i Djordja Lazića, kako je rekao, još je neizvestan.
"Znaćemo u petak popodne, posle testova, kakva je situacija sa Žukom i Lazićem. Sigurno je da Nemanja Rnić neće nastupiti, ali imamo 25 igrača i svako od njih zna svoje zadatke. Očekujem da oni koji istrče na teren pruže svoj maksimum", istakao je Jokanović.
Na pitanje da li zna za podatak da za crno-bele od 1995. godine nije sviran penal na "večitom derbiju", Jokanović je rekao: "Ne želim da pričam o sudjenju, jer su mi zapretili kaznom".
Kapiten Partizana Stevan Jovetić rekao je da se uželeo fudbala i da veruje u uspeh njegovog tima u subotu.
"Sada sam spreman da dam 100 odsto na derbiju, jer sam se stvarno uželeo fudbala. Praktično, odigrao sam samo dve utakmice ovog proleća i nisam dao gol, ali se ne opterećujem, jer je najvažniji uspeh ekipe. Sutra moramo da pružimo maksimum i uz pomoć navijača da stignemo do pobede", izjavio je Jovetić.
Poslednji put Partizana je u Humskoj savladao Crvenu zvezdu u proleće 2001. godine, kada je bilo 2:1. Ove sezone, u prvom derbiju koji je odigran na stadionu Partizana, bilo je 2:2, dok su na "Marakani" crveno-beli zabeležili ubedljivu pobedu od 4:1.
Partizan trenutno zauzima prvu poziciju na tabeli Meridijan Superlige sa 54 boda, pet više od Crvene zvezde.
Utakmica u subotu počinje u 17.30, a karte se prodaju po ceni od 400 dinara za južnu i severnu tribinu, i 1.000 dinara za istočnu i zapadnu tribinu.
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu